Weg met Rimpels: Fillers als anti-rimpelbehandeling

Rimpels, we krijgen er (bijna) allemaal mee te maken naarmate we ouder worden. Maar wat als je je rimpels liever niet ziet? Er zijn verschillende anti-rimpelbehandeling  op de markt, waaronder fillers. In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over fillers als anti-rimpelbehandeling.

Anti rimpel behandeling

Fillers zijn injecties die gebruikt worden om lichaamsdelen op te vullen, zoals de lippen of de wangen, maar wist je dat ze ook gebruikt kunnen worden als anti-rimpelbehandeling? Door het gebruik van fillers kunnen de rimpels op het gezicht opgevuld worden en hierdoor minder zichtbaar worden. Er zijn verschillende soorten fillers beschikbaar, het belangrijkste verschil tussen deze fillers is het materiaal dat gebruikt wordt.

Natuurlijk materiaal

Vaak worden fillers gemaakt van hyaluronzuur. Dit is natuurlijk materiaal dat van nature al in het lichaam voorkomt. Door de filler in te spuiten, wordt de huid opgevuld en worden de rimpels minder zichtbaar. Hyaluronzuur fillers zijn veilig in gebruik en goed te doseren. Het effect van hyaluronzuur fillers houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan.

Radiesse

Een andere veel gebruikte filler is Radiesse. Dit materiaal is gemaakt van calciumhydroxylapatietmicrosferen en heeft een dubbel effect. Naast het opvullen van rimpels, stimuleert Radiesse de aanmaak van collageen, wat de huid steviger en egaler maakt. Het effect van Radiesse houdt ongeveer een jaar aan.

Gespecialiseerde arts

Het gebruik van fillers als anti-rimpelbehandeling is niet geheel zonder risico’s. Het is belangrijk om in zee te gaan met een ervaren cosmetisch arts die gespecialiseerd is in het gebruik van fillers. Ook is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de behandeling en het resultaat. Lees hier meer over op https://www.facelandclinic.com/nl/!

Bijwerking

Het gebruik van fillers als anti-rimpelbehandeling kan bijwerkingen hebben. Zo kunnen er bijvoorbeeld zwellingen of blauwe plekken ontstaan. Deze bijwerkingen zijn meestal van korte duur en verdwijnen vanzelf. In zeldzame gevallen kan er een allergische reactie optreden. Dit is reden te meer om altijd een ervaren cosmetisch arts in te schakelen voor het gebruik van fillers als anti-rimpelbehandeling.

Fillers als anti-rimpelbehandeling zijn een populaire manier om rimpels minder zichtbaar te maken. Hyaluronzuur en Radiesse zijn twee veelgebruikte vormen van fillers. Het is echter belangrijk om in zee te gaan met een ervaren cosmetisch arts om de behandeling veilig te laten verlopen. Overweeg jij een anti-rimpelbehandeling met behulp van fillers? Bespreek dan jouw wensen en verwachtingen met een deskundige arts. Zo krijg jij het gewenste resultaat en blijf jij een stralende en zelfverzekerde verschijning.

faceland