Kniebrace voor iedereen

Heb jij altijd last van een blessure bij het sporten of heb jij het gevoel dat jouw lichaam extra ondersteuning nodig heeft tijdens het sporten? Dan kun je er voor kiezen om een brace te dragen. Deze braces zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Heb jij bijvoorbeeld altijd last van jouw knie tijdens het sporten en sport je daarom zo min mogelijk? Kies er dan voor om een kniebrace te dragen die jou kan ondersteunen tijdens het sporten. Deze brace zal er voor zorgen dat u minder pijn heeft tijdens het sporten. Daarnaast zorgt deze brace er ook voor dat er geen vocht in de knie kan komen, je zal dus geen opgezwollen knie meer krijgen.

Wanneer moet je nou een brace dragen?

Twijfel je erover of je wel een kniebrace moet dragen? Het is soms lastig om de beslissing te nemen om een kniebrace te gaan dragen. Daarom is het goed dat je je van te voren laat adviseren door een specialist. Hij of zij kan dan aangeven of het zinvol is om een brace te nemen, en hierbij kan er ook advies worden gegeven over de soort brace die bij jou past. Vaak kan een fysiotherapeut al goed inschatten of een brace goed voor jou zal zijn. Bij zo’n advies wordt er dan gekeken naar de verschillende indicaties waarvoor een kniebrace ingezet kan worden. Hierbij kan er gedacht worden aan een indicatie als distorsies, runners knee, jumpers knee, kruisband ruptuur of artrose. Voor elke indicatie is er dan weer een kniebrace die specifiek is gemaakt voor de indicatie. Hierdoor kan jij altijd een brace vinden die aansluit op jouw blessure.

Voordelen van een kniebrace

Zoals hierboven al werd omschreven heeft het dragen van een kniebrace meerdere voordelen. Een brace kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw pijnklachten verminderd worden. Daarnaast zorgt deze ervoor dat er geen zwellingen zullen ontstaan in de knie. Een kniebrace hoeft niet alleen ingezet te worden na een blessure, maar ook voor preventie van een blessure. Twijfel daarom niet langer, en ga naar jouw fysiotherapeut voor meer advies. Hierdoor zal jij in de toekomst geheel pijnvrij kunnen sporten.