Wintersport blessure

Hebt u altijd last van uw knie, en kan u bij het sporten niet vrijuit bewegen omdat u steeds aan uw knie moet denken? Denk er dan eens over na om een kniebrace aan te schaffen. Met een kniebrace kan u uw knie verlichten tijdens het sporten, daarbij zorgt het ook voor extra ondersteuning. Daarnaast zorgt de brace er ook nog eens voor dat er geen vocht in de knie kan komen, waardoor deze niet zal opzwellen. U hoeft zich hierbij niet te schamen voor een brace omdat deze tegenwoordig ook al veel wordt gebruikt. Of het nou gaat om volleybal, korfbal, voetbal, tennis of om uw wintersport, een kniebrace kan altijd van pas komen. Dit geldt niet alleen voor mensen die reeds al een blessure hebben gehad, maar ook vooral voor mensen die een knieblessure willen voorkomen.

Braces tijdens wintersport

Niet voor niets dat knieblessures een van de meest voorkomende blessures zijn op een wintersportvakantie. Dit geldt niet alleen voor skiërs maar ook voor snowboarders. Op wintersport worden veel draaibewegingen gemaakt waarbij de knieën vaak overbelast worden. Andere oorzaken van knieblessures zijn het niet losschieten van skibindingen en een slechte voorbereiding op de wintersport. Dit kunt u dus al van te voren voorkomen door gewoon een kniebrace te dragen. Vooral wanneer u al slechte knieën hebt is dit een aanrader. U wilt toch ook gewoon zorgeloos kunnen genieten van uw wintersport? U zit daarbij echt niet te wachten op een zware knieblessure waarbij u maanden zou moeten revalideren.

Zwakke spieren door braces?

Veel mensen denken dat zij juist zwakke spieren krijgen doordat zij vaak een kniebrace dragen. Dit is gelukkig niet waar, anders zouden deze niet in grote getalen aangeboden worden. De brace dient dan ook als hulpmiddel, en niet als middel om uw spieren te verzwakken. Dit is dan ook een fabeltje, waar u zich niet moet door laten afleiden. Doordat u met een kniebrace waarschijnlijk vaker gaat sporten, zullen uw spieren eerder sterker worden dan dat deze verzwakt worden. Hierbij maakt het dus niet uit of het om wintersport gaat, of een andere sport zoals basketbal of rugby.