Tweedaagse BHV cursus volgen

Waar is een BHV cursus goed voor?

In elke type organisatie dient een BHV’er aanwezig te zijn met een geldig certificaat. Maar hoe kom je aan een BVH certificaat? Deze ontvang je als je de BHV cursus met succes hebt afgerond. De BHV cursus neemt twee dagen in beslag en bestaat uit levendreddend handelen en brandbestrijding. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op: https://www.blomopleidingen.nl/bhv/.

De eerste dag van de BHV-opleiding

Tijdens de eerste dag van de opleiding zal je te maken krijgen met levensreddend handelen. Hierbij wordt duidelijk hoe je en wanneer je mensen die gewond zijn geraakt het beste kunt helpen. De veiligheid is hierbij ontzettend belangrijk. Als er niet veilig geholpen kan worden, dan dient de bedrijfshulpverlener niet te helpen. Als er wel veilig geholpen kan worden, dan wordt er gekeken naar de veiligheid van het slachtoffer. Het is hierbij belangrijk dat het slachtoffer niet verplaatst wordt, tenzij het slachtoffer op die plek gevaar loopt. Verder leer je de reden waarom de meldkamer zoveel mogelijk informatie verzamelt. Er wordt tijdens deze opleiding gewerkt met een ABC schema.

De tweede dag van de BHV-opleiding

Tijdens de tweede dag zal je alles leren over brandpreventie. Hierbij wordt duidelijk hoe je moet omgaan met verschillende blusmiddelen en welke voor het type brand geschikt zijn. Tijdens de opleiding zal je in de praktijk verschillende blusmiddelen verschillende branden blussen. Verder wordt duidelijk hoe branden ontstaan en hoe deze op verschillende technieken geblust kan worden. Het wordt duidelijk uit welke drie elementen een vuur kan ontstaan: brandstof, oxidatie en een energiebron. De theorielessen van deze BHV-opleiding zijn interacties. De cursisten denken mee en stellen vragen. Ook de ontruiming bij een brand wordt uitvoerig besproken. Zo wordt je aangeleerd hoe je op een veilige manier het pand kunt ontruimen. Veiligheid is ontzettend belangrijk, die van een ander, maar zeker de veilig van de BHV’er zelf.