Meer blessures bij het sporten

Tegenwoordig krijg je bij elk sport wel blessures. Wanneer je in je omgeving vraagt of iemand al eens een sportblessure heeft opgelopen, zal 9 van de 10 ja antwoorden. Het is bijna niet weg te denken in de sportwereld, wat natuurlijk erg vervelend is. In dit artikel ga ik je er meer over vertellen.

Sportblessure

Sporten en bewegen doen we met ons lichaam. Je gebruikt hierbij al je spieren, botten, pezen en gewrichten. Je bent natuurlijk zuinig op je lichaam, maar toch kunnen mensen in sporten behoorlijk fanatiek zijn, waardoor soms de veiligheid even wordt vergeten. Een sport zoals boksen bijvoorbeeld, is behoorlijk intensief. Je gebruikt er je hele lichaam bij en vaak worden er flinke klappen uitgedeeld. Bij zulke sporten moeten ze zich goed voorbereiden, om zo ook blessures te voorkomen. Wanneer je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten, is het belangrijk om dit ook op tijd aan te pakken, zodat het niet veel erger wordt. Veel sporters dragen tegenwoordig een brace, zo heb je voor je knieƫn een bepaalde brace, die extra ondersteuning biedt voor je knie.

Verschillende types

Voor bijna elk gewricht in je lichaam is er wel een brace beschikbaar, zodat je op alle plekken ook steun kunt krijgen. Een brace wil niet zeggen dat het een geneesmiddel is, maar het verzacht vooral de pijn, waardoor het herstel sneller zal gaan. Dit is voor mensen die veel sporten erg handig en zo zijn de blessures ook van kortere duur. Je hebt dus voor elk gewricht een andere type model. Wanneer je een brace besteld, is het belangrijk om je voorkeur aan te geven, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Meestal zit er ook een proeftijd aan verbonden, zodat je hem optimaal kunt testen.

 

Ben je opzoek een brace voor misschien wel je knie? Bekijk dan voor meer informatie de website https://www.probrace.nl/braces/kniebrace/