Quercetine vitamine C combinatie kan wonderen doen voor je gezondheid

De inname van quercetine staat er algemeen om bekend behoorlijk wat voordelen met zich mee te brengen. In de praktijk kan er echter worden vastgesteld dat quercetine vaak samen voorkomt met vitamine C. De wisselwerking tussen beide stoffen staat er dan ook om bekend uitstekend te zijn. Het gevolg hiervan is dat de combinatie quercetine vitamine C een indrukwekkende meerwaarde kan realiseren voor jouw gezondheid. Ben jij eveneens één van de vele mensen die stelselmatig op zoek gaat naar mogelijkheden om zijn of haar gezondheid een extra duwtje in de rug te geven? Kijk je daarvoor onder meer in de richting van deze stoffen? Dan moet je zeker nog even verder lezen!

De synergetische werking quercetine vitamine C

We kunnen in de praktijk vaststellen dat quercetine van nature vaak voorkomt in combinatie met vitamine C. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk instant kan rekenen op een waslijst aan interessante voordelen. In eerste instantie staat quercetine erom bekend één van de meest krachtige antioxidanten te zijn die er bestaan. Ze komt voor in heel wat meer voedingswaren dan je mogelijks in eerste instantie zou denken. Dit betekent onder meer dat je ze kan ontdekken in bijvoorbeeld: 

  • Uien; 
  • Kappertjes;
  • Appelen en peren; 
  • Broccoli; 
  • (Rode) thee;

Op zichzelf beschikt quercetine reeds over een zeer veelzijdige en efficiënte werking. Er is echter meer. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er sprake is van een uitstekende wisselwerking quercetine vitamine C. Dit betekent dat je in één klap niet alleen kan rekenen op de mogelijke gezondheidsvoordelen die quercetin met zich meebrengt, maar ook met de voordelen van vitamine C. Ook van deze laatste is in de praktijk bekend dat ze ongelofelijk belangrijk kan zijn. 

Hoe interessant is de synergie tussen quercetine en vitamine C?

Aan een voldoende inname van quercetine worden verschillende mogelijks belangrijke voordelen toegeschreven. Onder meer zou deze antioxidant kunnen zorgen voor een verbeterde cardiovasculaire bescherming. Dat is echter niet alles. De combinatie quercetine vitamine C zorgt er in de praktijk voor dat je nog kan rekenen op heel wat extra potentiële voordelen zoals:

  • De werking van ons immuunsysteem wordt bevorderd; 
  • Vermoeidheid en moeheid kunnen bestreden worden; 
  • Er wordt een normaal energieleverend metabolisme gecreëerd; 
  • Er vindt een optimale bescherming van de cellen plaats;

De bovenstaande voordelen die worden toegeschreven aan de combinatie quercetine vitamine C zijn reeds voor veel mensen ongetwijfeld zeer interessant te noemen. Er is echter meer. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat er een normale colageenwerking wordt gerealiseerd? Op deze manier kan er een niet onbelangrijke meerwaarde voor de huid worden gerealiseerd. 

Let op, veel van de quercetine wordt uiteindelijk niet opgenomen

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er heel wat van de quercetine die is terug te vinden in verschillende voedingsmiddelen niet wordt opgenomen. Dat is het gevolg van het feit dat ze bijvoorbeeld verloren gaan tijdens het kookproces. Omwille van deze reden kan het voor mensen die af te rekenen krijgen met bepaalde tekorten interessant zijn om de inname van supplementen te overwegen. Dit geldt overigens ook voor de inname van quercetine vitamine C. Heb jij dus met andere woorden bepaalde tekorten en vrees je dat deze niet zomaar opgevangen zullen kunnen worden door aanpassingen in je voedingspatroon? Dan kan ook de inname van supplementen aangeraden zijn.